Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Where is your star, is it far???

πηγή
Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του σπουδαίου Ronnie James Dio. Στις 16 Μαΐου 2010 η σημαντικότερη φωνή της metal μουσικής σιώπησε για πάντα. Όλοι πιστεύαμε πως ο Dio θα νικούσε τον καρκίνο του στομάχου αφού όταν του διεγνώσθη η νόσος βρισκόταν σε πολύ αρχικό στάδιο και ο άνθρωπος δε ''μάσαγε΄΄...ήταν μαχητής και ήθελε να ζήσει. Κι όμως...η είδηση του θανάτου του έσκασε σα βόμβα -και όχι μόνο στη metal κοινότητα- μέσω μίας λιτής ανακοίνωσης της γυναίκας και manager του, Wendy, στο website του.

Δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι στα 67 του χρόνια θα πέθαινε ο πιο δραστήριος άντρας της παγκόσμιας μουσικής κοινότητας. Και λέω δραστήριος γιατί είχα την τύχη και την τιμή να τον δω live τον Ιούλιο του 2009 όταν έδωσε με τους Heaven and Hell συναυλία στην Αθήνα, στο Κλειστό Γήπεδο του Tae Kwon Do. Ήταν καταπληκτικός: φωνάρα, επικοινωνιακός, χαρούμενος και ακμαιότατος. Και σίγουρα κανείς από τους παρευρισκομένους σε εκείνη τη συναυλία δε θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι 9 μήνες αργότερα αυτό το ιερό τέρας θα ηττούνταν από τον καρκίνο και θα έφευγε.

Αυτό που μένει είναι η σπουδαία μουσική κληρονομιά που άφησε και η μεγάλη επιρροή που άσκησε σε σύγχρονους και μεταγενέστερους καλλιτέχνες. Εξάλλου, σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος, στο άκουσμα του τραγικού θανάτου του έσπευσε να εκφράσει τη μεγάλη του θλίψη και τα συλλυπητήριά του για το χαμό του μεγάλου αυτού δημιουργού που τύχαινε ταυτόχρονα να διακρίνεται και από άκρατο ήθος. Με συμμετοχή σε μπάντες όπως οι Elf, Black Sabbath, Rainbow, Dio και Heaven And Hell γαλούχησε και μάγεψε γενιές με τραγούδια και δίσκους που θεωρούνται πλέον κλασικά.

Τώρα πια τα λόγια δεν έχουν σημασία. Μόνο η φωνή του...







Δεν υπάρχουν σχόλια: