Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

The bird can't fly

  • Τέλος στο φασιστικό λόγο
  • Τέλος στις άνευ προηγουμένου ρατσιστικές βιαιοπραγίες
  • Τέλος στην αναίσχυντη αιματοχυσία
Όλες οι ανθρώπινες ζωές είναι σημαντικές και πολύτιμες. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη ζωή και την ελπίδα ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος και θρησκείας.
Ας ηρεμήσουμε πια και ας επικεντρωθούμε στους πραγματικούς λόγους γέννησης και πρόκλησης της βίας και όχι στη βία την ίδια ως αυτοσκοπό.

Ακόμα και ο ακραία στερεοτυπικός και συντηρητικός κόσμος της διαφήμισης έχει κατά καιρούς ασχοληθεί με τα θέματα του ρατσισμού και της βίας, φαινόμενα παγκόσμιας διάστασης, δυστυχώς. Α ς θυμηθούμε την αλλοτινή αντιρατσιστική καμπάνια της United Colors of Benetton που προκάλεσε  σάλο και σοκ όταν είχε λανσαριστεί.

πηγή

  Όσο και αν εν μέρει στόχος ήταν ο εμπορικός αντίκτυπος, το μήνυμα παραμένει: 


πηγή

Και θα κλείσω με ένα τραγούδι πάντα διαχρονικό αλλά δυστυχώς ποτέ επίκαιρο:




Υ.Γ.: Ο John τα έλεγε αλλά μάλλον κανείς δεν τον άκουσε...


2 σχόλια:

aris.cs είπε...

Είναι ενδιαφέρουσα η αναφορά στην καμπάνια και απο μια πολιτισμική οπτική - με την έννοια ότι η σφαίρα της κουλτούρας αποτελεί πεδίο ανταγωνισμού διαφορετικών ιδεολογιών, με αποτέλεσμα κείμενα στεροτυπικά και μη, αλλά και συχνά αντιφατικού περιεχομένου.

Αυτό που ωστόσο σκεφτόμουν περισσότερο βλέποντας τις εικόνες είναι ότι αν ακόμα και μια ιδιωτική εταιρία χρησιμοποιεί αντιρατσιστικά μηνύματα φαντάσου πόσο μακριά από το στοιχειώδες βρεθήκαμε τις προηγούμενες μέρες...

black symphony είπε...

Η Benetton γενικά φημίζεται για τις προβοκατόρικες διαφημιστικές εκστρατείες της. Ωστόσο όπωε λες κι εσύ, βρισκόμαστε πολύ μακριά από το στοιχειώδες. Πάρα πολύ μακριά. Και όχι μόνο τις τελευταίες μέρες αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα του ρατσισμού στη χώρα αυτή είναι αρκετά παλιό και μάλλον θα συνεχιστεί.