Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Valtari: το οπτικό εγχείρημα των Sigur Rós

oesquema.com.br/kakaos 

"ποτέ δεν επιδιώξαμε η μουσική μας να συνοδεύεται από μια προκαθορισμένη συναισθηματική αντίδραση. δεν θέλουμε να πούμε σε κανέναν πώς να αισθάνεται και τι να πάρει από αυτήν. ως προς τις ταινίες, δεν έχουμε κυριολεκτικά την παραμικρή ιδέα με τι υλικό θα επανέλθουν οι σκηνοθέτες. κανένας από αυτούς δεν ξέρει τι κάνουν οι υπόλοιποι, οπότε ελπίζουμε ότι θα είναι ενδιαφέρον."

Οι Sigur Rós είναι ο καλύτερος λόγος που μπορώ να σκεφτώ για να ακούει κανείς post-rock· και είχαν επιπλέον την εξαιρετική ιδέα που ανεφέρει το παραπάνω απόσπασμα από τον ιστότοπό τους. Πρότειναν σε κινηματογραφιστές και σκηνοθέτες video να οπτικοποιήσουν κομμάτια από το πρόσφατο album Valtari, δίνοντας τους πλήρη καλλιτεχνική ελευθερία. Το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος, που ονομάστηκε Valtari Mystery Film Experiment, δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκπληκτικό. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το video που ακολουθεί, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Christian Larson, και χορογραφία του Sidi Larbi Cherkaoui, με τους James O'Hara και Nicola Leahey. 

Το πρόγραμμα Valtari Film Experiment, αποτελούμενο από δεκάξι ταινίες μικρού μήκους, προβάλλεται διεθνώς αυτό το τριήμερο· σχετικές λεπτομέρειες υπάρχουν εδώ. Στην Αθήνα, η προβολή γίνεται στο Κινηματοθέατρο Ίριδα την Κυριακή 9/12 στις 20.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ   


Δεν υπάρχουν σχόλια: