Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Anneke Van Giersbergen - Everything Is Changing

πηγή
Είναι λοιπόν γεγονός: 3oς δίσκος για την πολυπράγμων αγαπημένη Ολλανδή του ελληνικού κοινού, Anneke Van Giersbergen (αυτή τη φορά χωρίς να αναγράφεται πλέον το όνομα των Agua De Annique, project με το οποίο είχε ξεκινήσει τυπικά την solo καριέρα της) υπό τον τίτλο ''Everything Is Changing'' o οποίος κυκλοφόρησε στις 20 Ιανουαρίου. Προπομπός του δίσκου ήταν το τραγούδι ''Feel Alive'' (βλέπε παρακάτω) που είχε κυκλοφορήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ως πρώτο single και τώρα, παράλληλα με την κυκλοφορία τπυ δίσκου, η Anneke έδωσε στη δημοσιότητα και το βιντεοκλίπ για το δεύτερο single ''Take Me Home'' (βλέπε ακόμη πιο παρακάτω).


Ψέμματα δε θα πω. Την Anneke τη λατρεύω ό,τι κι αν κάνει. Οι φωνητικές της δυνατότητες είναι αδιαμφισβήτητες  και η σχεδον 20ετής  πορεία της στη μουσική, αρχικά ως τραγουδίστρια των The Gathering και από το 2006 σε solo εγχειρήματα έχει δείξει το πολύπλευρο ταλέντο της. Ωστόσο, αν σε αυτό το δίσκο περιμένει να βρει κανείς την Anneke των The Gathering καλύτερα να μην μπει στον κόπο να τον ακούσει. Και αν στον πρώτο της δίσκο ''Air'' του 2007 υπήρχαν κάποια ψήγματα της ύστερης εποχής των Τhe Gathering εδώ έχουν πλέον εξαφανιστεί πλήρως. Και αυτό σίγουρα δεν είναι κακό. Η Anneke είναι φανερό ότι τα τελευταία χρόνια επιθυμεί να ακολουθήσει άλλα μουσικά μονοπάτια που αγγίζουν τα όρια του ποιοτικού mainstream pop-rock χωρίς να αφαιρεί την ποιότητα από τη μουσική της.

Έτσι λοιπόν, οι 12 συνθέσεις του δίσκου είναι αξιόλογες με αρκετές δυνατές στιγμές. Το ''My Boy'' έχει ένα εξαιρετικά κολλητικό ριφ και μια κορύφωση στο ρεφραίν, το ''Circles'' αποδεινκύει το υπέροχο ηχόχρωμα της φωνής της Anneke και τη μεγάλη της αγάπη για το πιάνο, τα ''Τοο Late'' και ''Stay'' ροκάρουν επικίνδυνα ενώ ιδιαίτερα ξεσηκωτικά είναι τα δύο πρώτα singles που αναφέρθηκαν παραπάνω, ''Feel Alive'' και ''Take Me Home''. Ολόκληρο το άλμπουμ είναι διαθέσιμο για streaming εδώ.

Όπως εύστοχα αναφέρει ο τίτλος του δίσκου ''Everything Is Changing'' ( Όλα αλλάζουν''), έτσι αλλάζει και η Αnneke. Και αυτή την αλλαγή την υποστηρίζει άψογα. Κι εμείς επικροτούμε. Way to go Anneke!!!


2 σχόλια:

aris.cs είπε...

Αντίστοιχα και εγώ τη λατρεύω ό,τι κι αν κάνει, νομίζω όμως πως αυτό το album έχει ιδιαίτερα έντονη ταυτότητα. Κάθε κομμάτι έχει το δικό του χαρακτήρα και όλα μαζί αποτελούν στέρεα βάση για τις εκπληκτικές φωνητικές της ικανότητες.

Το album χαρακτηρίζεται από πολύ δυνατές μελωδίες και εξαιρετικές ενορχηστρώσεις, και είναι φυσικά δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς ορισμένα κομμάτια έναντι άλλων - οφείλω ωστόσο να ομολογήσω πως όλη την εβδομάδα δεν μπορούσα να ξεκολλήσω από το Circles, το Stay και το 1,000 Miles Away from Home...

: )

black symphony είπε...

Εμένα μου αρέσουν πολύ τα Circles, My Boy και Take Me Home. Ό,τι κι αν κάνει η Anneke αφήνει το στίγμα της....