Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Επείγον: Αποτρέψτε την εκτέλεση του Troy Davis


H Διεθνής Αμνηστία απευθύνει επείγουσα έκκληση για να αποτραπεί η εκτέλεση του Troy Davis, η οποία είναι προγραμματισμένη για αυτή την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου. 

Όπως υποστηρίζει η Διεθνής Αμνηστία, η καταδίκη του Troy Davis βασίστηκε αποκλειστικά σε καταθέσεις. Έκτοτε, επτά από τους εννέα μάρτυρες που δεν ήταν  αστυνομικοί ανακάλεσαν ή διαφοροποίησαν τις καταθέσεις τους, ενώ πολλοί  υποστήριξαν σε ένορκες γραπτές δηλώσεις τους ότι πιέστηκαν ή εξαναγκάστηκαν από την αστυνομία να καταθέσουν κατά του Troy Davis. Στο άρθρο της Troy Davis and the Politics of Death, που αναρτήθηκε στο truthdig.com και την εφημερίδα The  Guardian, η Amy Goodman υποστηρίζει ότι ο Troy Davis είναι θύμα μιας δικαστικής μορφής λυντσαρίσματος, και επισημαίνει την σημασία της αποτροπής της εκτέλεσης του για την αμφισβήτηση της θανατικής ποινής.

Εναντίον της εκτέλεσης του Troy Davis έχει τοποθετηθεί ένα ευρύ φάσμα δημόσιων προσώπων σε διεθνές επίπεδο, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι βραβευμένοι με Νόμπελ Ειρήνης Αρχιεπίσκοπος Desmond Tutu και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Jimmy Carter, ο Πάπας, οι ηθοποιοί Susan Sarandon και Mia Farrow, οι μουσικοί John Legend, Tom Morello, και τα μέλη των R.E.M. Michael Stipe, Mike Mills και Peter Buck. 

Το μέλλον του Troy Davis θα κριθεί την ερχόμενη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Χάριτος και Αμνηστιών της Πολιτείας της Georgia, δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη εκτέλεση. Παρακαλώ υπογράψτε άμεσα την επιστολή που παραθέτει το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, ή αντίστοιχα εκείνες του Τμήματος της στις Ηνωμένες Πολιτείες, στους παρακάτω συνδέσμους



1 σχόλιο:

black symphony είπε...

Υπογράψτε, είναι σημαντικό! Τη Δευτέρα θα κριθούν όλα γι'αυτόν τον άνθρωπο. Σε κανέναν δεν αξίζει η θανατική ποινή πόσο μάλλον όταν όλες οι ενδείξεις υποδηλώνουν την αθωότητά του! Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή ενός άλλου ατόμου. Απάνθρωπο!