Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Rock Girl Power από το Βορρά

Είναι ίσως λίγοι εκείνοι που γνωρίζουν τις Indica. Ειδικά στην Ελλάδα. Και είναι κρίμα γιατί είναι  μία μπάντα πολύ ιδιαίτερη που αξίζει πραγματικά. Να σας συστήσω πρώτα όμως. Οι Indica, λοιπόν, είναι μία γυναικεία μπάντα από τη Φινλανδία που ιδρύθηκε το 2001 και κυκλοφόρησε το πρώτο album της το 2004. Γυναικεία ναι μεν, αλλά ας μην πηγαίνει το μυαλό  σε συγκροτήματα όπως οι Pussycat Dolls ή, παλαιότερα, οι Spice Girls. Γιατί η Jonsu, η Heini, η Sirkku,  η Laura και η Jenny είναι κορίτσια που διαθέτουν μουσικές γνώσεις, η καθεμία παίζει διαφορετικό όργανο στο γκρουπ, ενώ η Jonsu, εκτός από το ρόλο της τραγουδίστριας, έχει αναλάβει επίσης την ευθύνη των συνθέσεων και των στίχων ενώ είναι και πολλές οι φορές που συνοδεύει τα φωνητικά της με βιολί.

Πηγή
 Ομολογώ πως κι εγώ βέβαια τις ανακάλυψα εντελώς τυχαία όταν τον Ιούνιο του 2010 πήρε το μάτι μου σε ένα περιοδικό διαφήμιση του καινούριου τους δίσκου που τύχαινε να είναι και ο πρώτος τους αγγλόφωνος (είχαν προηγηθεί άλλοι τέσσερις στους οποίους τα κομμάτια ήταν εξ ολοκλήρου στα φινλανδικά). To Α Way Away, όπως ονομάζεται, έδωσε στο συγκρότημα την ευκαιρία να βγει από τα σύνορα της πατρίδας του και να γίνει γνωστό και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στον δίσκο αυτόν την παραγωγή επιμελήθηκε ο Tuomas Holopainen των Nightwish ενώ έχει γράψει και τους στίχους στο τραγούδι ''Precious Dark''.


Είναι δύσκολο να χαρακτηρίσω ακριβώς τη μουσική που παίζουν. Δεν είναι ποπ, δεν είναι ούτε ροκ με τη συμβατική έννοια. Έχει πολλές κιθάρες, έχει όμως και βιολιά. Έχουν μπαλάντες, έχουν όμως και τραγούδια "τέρμα τα γκάζια". Δεν έχουν όμως σημασία οι ταμπέλες. Καλό είναι κανείς ν'αφήνεται μονάχα στη μουσική και στο ταξίδι...


2 σχόλια:

aris.cs είπε...

Δε ξέρω πως ονομάζεται η μουσική που παίζουν, αλλά είναι πολύ καλή! Φαντάσου ότι στο Λονδίνο το hmv έχει το A Way Away στο metal section, τι να κάνουν και αυτοί οι άνθρωποι, δεν βγάζουν άκρη ; )

Περισσότερο μου αρέσει το Islands of Light και πάνω από όλα το Eerie Eden – το ορχηστρικό δεύτερο μέρος του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Η Jonsu είναι επίσης πολύ καλή και πρωτότυπη τραγουδίστρια, είναι αδύνατο να την κατηγοριοποιήσει κανείς με τις γνωστές συμβάσεις – πράγμα για μένα εξόχως θετικό...

black symphony είπε...

Ναι, όντως η Jonsu έχει μια πολύ ιδιαίτερη φωνή, μια πολύ "ψιλή" βραχνάδα. Τα κομμάτια που αναφέρεις είναι πολύ ωραία και το Eerie Eden το οποίο έχω αναρτήσει και σε σε βίντεο εδώ είναι απλά ονειρικό...Μακάρι οι Indica να αποκτήσουν μεγάλο fan base γιατί είναι πραγματικά πολύ καλές και αυθεντικές σε αυτό που κάνουν.