Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Aντιφασιστική - αντικατασταλτική πορεία, 24/11

Δεν πρέπει να υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, βασικός υπερασπιστής στην πράξη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Αυτή η συμμορία  δεν  επιχειρεί μόνο να αποπροσανατολίσει, στρέφοντας τους ντόπιους εναντίον των μεταναστών, αλλά αποτελεί μηχανισμό καθεστωτικής βίας που στοχεύει τις λαϊκές αντιστάσεις στη μνημονιακή λεηλασία, καθώς κι οποιονδήποτε δεν ανταποκρίνεται στο φασιστικό πρότυπο του νόμου και της τάξης (μετανάστες, αγωνιστές του κινήματος, ομοφυλόφιλοι). Φασιστική τρομοκρατία και κρατική βία υφαίνουν ένα ενιαίο πλέγμα καταστολής κι εξελίσσονται στα βασικά στηρίγματα του κλυδωνιζόμενου συστήματος.

Αυτό είναι ένα απόσπασμα του κειμένου της Ανοικτής Πρωτοβουλίας για την αντιφασιστική και αντικατασταλτική πορεία στα Προπύλαια το Σάββατο 24/11 στις 12.00 μμ. Σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, λαϊκές συνελεύσεις, τοπικές αντιφασιστικές επιτροπές, μεταναστευτικές κοινότητες, συλλογικότητες και ανένταχτοι αγωνιστές/τριες, καλούνται να συμμετέχουν με το δικό τους πολιτικό πλαίσιο. Μπορείτε να δείτε σχετικές αναρτήσεις εδώ, εδώ, εδώ και εδώ, ενώ ως προς τις προσυγκεντρώσεις τοπικών αντιφασιστικών επιτροπών και πρωτοβουλιών, δείτε εδώ.

Και  με αφορμή αυτή τη διαδήλωση, θα σας πρότεινα το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου με αντικείμενο την ρατσιστική βία και την σχέση ναζιστών και αστυνομίας. Μπορείτε να το δείτε στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, στα αγγλικά και τα ελληνικά.

Jenny Holzer, Abuse of Power Comes As No Surprise, 1984 
aseriesofsmallthings.com
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: